- Võru I Põhikool - http://vip.edu.ee -

Digivõimalused õppimises ja õpetamises

Haridus- ja Teadusministeeriumi algatus Huvitav Kool ja Tartu Ülikool korraldas 5. novembril Tartus Dorpati konverentsikeskuses konverentsi „Digivõimalused õppimises ja õpetamises”.

Digipädevus on üks riiklikus õppekavas taotletavatest üldpädevustest, mis hakkas põhikooli riiklikus õppekavas kehtima 2014 aasta septembris.

Me elame kiiresti arenevas ühiskonnas, kus infotehnoloogia on pidevas uuenemises. Digilahenduste pedagoogiliselt mõtestatud kasutus võib aidata muuta õppimist ja õpetamist tõhusamaks, tulemuslikumaks ja ka huvitavamaks nii õpilase kui ka õpetaja jaoks. Tartus toimunud konverentsil oli mitmeid huvitavaid ettekandeid. Näiteks kui palju kaalub e- koolikott Sloveenias, kuidas digivahendeid kasutada õppimist toetava hindamise juures. Viimati nimetatu oli Londoni Ülikooli Gordon Stobarti ettekanne, mis oma lihtsuses oli igale kuulajale arusaadav ja õpetlik.

http://www.curriculum.ut.ee/et/opetajalekoolile/konverents-05-11-2014 [1]

Konverentsil oli ka 17 postrit õpetajate poolt. Tutvustati erinevaid rakendusi, millega on võimalik õppetunde huvitavaks teha.

http://www.curriculum.ut.ee/sites/default/files/ht/5_11_14_digilahendused_postrid_0.pdf [2]

pilt001 [3]

 

[4] [5] [6]